Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az egész egy tizenénnégy éves lány reggelével kezdődik. Ezt a lányt Tsukino Usaginak hívják. Állandóan elkésik az iskolából és nagyon lusta. Épp az iskola felé igyekszik, mikor meglátja, hogy néhány kölyök macerál egy fekete macskát. A lány megmenti a macskát és letépi a ragtapaszt a homlokáról, majd a cica kiugrik a kezéből és rámered. Usagi egy picit furcsálja a dolgot, majd mikor szóvá tenné, megcsörren a csengő és szegény rohan is, hogy beérjen. Hazafelé azon bánkódik, hogy az angol dolgozata 1-es lett és így nem állhat anyukája szeme elé. Összegyűri és eldobja a dolgozatot, ami Mamoru Chiba fején landol. A srác megnézi mit is dobtak a fejéhez és szová teszi a lánynak a pontszámai csekélységét, aki felháborodottan kikapja a kezéből és rohanni kezd. Hazaérvén anyukája leszidja a doga miatt, az öccse pedig szégyelli, hogy ilyen buta nővére van. Usagi mindenkitől megkapta a magáét, megy is fel a szobájába, hogy kipihenje az izgalmakat, de ott találja a fekete macskát. A cica BESZÉLNI kezd. Elmondja, hogy az ő neve Luna és azért jött, hogy elmondja, Usagi a Holdhercegnő. A Földet újra a gonosz fenyegeti és Usaginak muszáj harcba szállnia, különben elvesztünk. A lány azt hiszi álmodik, de Luna ad neki egy brosst, amivel Usagi Sailor Moonná változik át és nagy üggyel-bajjal "akcióba" lendül. Az első ellenségét sikeresen le is győzi az Álarcos Férfi segítségével.

Ezek után további szörnyek lépnek színre, akiket Beryll és szolgái (Kunzite, Jadeite, Nefrit, Zoisite) küldenek az ezüst kristály és sok energia megszerzéséért.

Kiderül, hogy Sailor Moonak több társa is van. Időközben feltűnnek ők is a színen. (Mercury=Amy Mizuno, Mars=Rei Hino, Jupiter=Makoto, Venus=Minako Aino) Együtt indulnak, hogy legyőzzék a gonosz Beryll királynőt és azt aki irányítja: Metallia-t. Az összes senshi meghal, de feltámadnak Usagi segítségével és nem emlékeznek semmire.

A Föld csak egy időre menekül meg a gonosztól. Jön két fiatal (Alex és Ann) az ő király kis fájukkal. A szörnyeket kártyákból, fuvola segítségével hívják elő, azért, hogy energiát szerkózzanak a fának. Ann szerelmes Mamoruba, Alex pedig Usagiba. A legvégső harcban azonban kiderül, hogy az energiát úgy is előteremthették volna, hogy szeretik EGYMÁST! (de ez túl egyszreű lett volna). Usagi megtisztítja a lelküket és a duo, a fájukkal, amiből palánta lett, tovább áll.

Ezek után megérkezik ChibiUsa, Mamoru és Usagi jövőbeli lánya. Sailor Pluto küldte vissza, hogy megkeresse a ginzuisou-t és megmentse jövőbeli anyját.

ChibiUsa elfogására megjelenik a Fekete Hold, akik szintén a jövőből jöttek. Ennek az ellenségnek 5 tagja van. A vezetőjük Rubeus. A csapat tagjai egyenként átpártolnak a jókhoz és vezetőjük egyedül marad. Sailor Moon legyőzi és kis időre újból megszabadultak a gonosztól.

Hogy ne foggyunk ki az ellenségekből, itt is a következő. Valaki tiszta szíveket akar begyűjteni. Ekkor jelenik meg Uranus, Pluto és Neptun. Ja, és Hotaru, aki összebarátkozik ChibiUsaval. Hotarunak kettős személyisége van. A gonosz személyisége elveszi ChibiUsa szívét, de Sailor Moon segítségével megtisztul, visszaadja a szívet és feltámad Sailor Saturnus. Usagi megmenti a lányt, aki önfeláldozóan szembeszállt az ellendéggel.

A következő ellenség a három amazon, akik az emberek legszebb álmaiban kutatják Pegazust, hogy megtalálják az arany kristályt. Pegazus igazi kiléte: Héliosz. Beleszeret Chibi-Usa-ba, aki viszont szereti. Heliosz segítségével legyőzik a fekete hold birodalmát és egy időre békét teremtenek.

Ezek után négy újabb amazon tűnik fel. Ezek kislányok. Ők az emberek lelkét szeretnék. A Senshi megoldja ezt a problémát is.

A legvégső ellenség Galaxia, aki elrabolta a Sailor Star Light hercegnőjét. A három harcos ezért jött a Földre. Civilben ők a Star Light együttes. A Senshi-vel együtt kiszabadítják a hercegnőt és szembe szállnak Galaxiával. A legvégén Usagi minden fegyvere megszűnik és a puszta szeretet erejével megváltja ellenségét.

A végén senki nem emlékszik semmire és mindenki boldog.

(Happy End)

 

Köszönet Seiya-123-nak