Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sailormoon Az első sorozatban a Dark Kingdom szörnyei az Ezüst Kristályt keresik, és az emberek energiáját akarják elszívni, hogy azzal felébresszék Metalia királynőt. Az Ezüst Kristály a hét Szivárványkristályból áll össze, amelyek hét emberi lényben lapulnak.
romance A második sorozat elsõ felében ismét az emberektől akarnak energiát elszívni a gonosz földönkívüli manók. Majd a NegaMoonosok akarják megszerezni ChibiUsát és az Ezüst Kristályt, és a 30. századi Kristály Tokyo szent pontjait akarják beszennyezni a jelenben, hogy a jövõben megkaparinthassák a várost.
super A harmadik sorozatban a Death Busterek a Szent Grált keresik, hogy a Földre vezethessék a Pharaot. A Grál három Talizmánból áll össze. A három Talizmán a legtisztább szívű emberekben lapul.
supers A negyedik sorozatban azt az Álom Tükröt keresik, ami arany színű, mert abba menekült el Helios. Rá azért van szükségük, hogy kiszabadítsák a DeadMoon Cirkusz vezetőjét abból a tükörből, melybe Serenity királynõ sok évvel ezelõtt bebörtönözte.
stars Az ötödik sorozatban az emberek csillag-magját akarják megszerezni az Animamatesek. De csak az a mag a megfelelő, ami igazi, fénylő, és nem feketedik meg, miután elvették tulajdonosától. Ha megszerzik az összes igazi csillagmagot, akkor Galaxia fogja uralni az Univerzumot.
mozik A mozikban különböző ellenfelek vannak. Az R moziban Fiorét - Mamoru gyerekkori barátját - kell a gonosz Kisenian virág befolyásától megszabadítani. Az S moziban Kaguya hóhercegnőt és hótáncosait kell újra legyőzni. A SuperS moziban pedig Venidan királynőt kell elpusztítani, aki gyermekeket raboltat el, hogy felhasználja álmaikat és energiájukat.

Neherenia királynő

Neherenia királynő a Dead Moon Cirkusz vezetője, ám ez a sorozat elején még nem derül ki. Először akkor látjuk, mikor Zirconia jelentést tesz neki. Szerintem Neherenia a legszebb az ellenfelek közt. Gyönyörű, földig érő, fekete haja van, macskaszerű szemei, a homlokát pedig három félhold díszíti, amiből kettő ezüst, egy pedig arany színű. Nagyon titokzatos alak, eleinte csak a sziluettjét láthatjuk egy tükörben. Neherenia célja az Arany Álomtükör megszerzése, mert abba Nehereniamenekült el Pegazus. Pegazus igazából Helios, Elysium őre, és az ő feladata az Arany Kristály őrzése. Pegazusként az Arany Kristályt a homlokán hordja, szarvként. Nehereniának azért van szüksége a kristályra, hogy kiszabaduljon a tükörből, és hogy örökké fiatal és szép maradhasson. Abba a tükörbe, melyből a sorozat elején még nem tud kilépni, Serenity királynő zárta be még a Silver Millenium idején (a tükör "valójában" az Újhold árnyéka). Mikor Usagival harcol Serenity hercegnő alakjában, rájön, hogy a lány régi ellensége, a Fehér Hold hercegnője, ezért el akarja pusztítani azt, ami a legfontosabb Usaginak: ChibiUsát. Lelöki ChibiUsát a magasból, ám Serenity utánaugrik, és Pegazus segitségével épségben landolnak. Neherenia újra a tükör foglya lesz, és véget és a SuperS sorozat. Ám Neherenia története folytatódik, mert valaki ismét szabadon engedi. Neherenia mostmár mindent el akar pusztítani, ami kicsit is fontos Usaginak. Megbabonázza Mamorut, és mivel így ChibiUsa sem születhetne meg a jövőben, a kislány is eltűnik. Elfogja a harcosokat, míg végül Usagi egyedül marad. Ekkor ismerhetjük meg Neherenia történetét. Egy távoli bolygó hercegnője volt, de barátai nem voltak. A saját arcképével barátkozott, így került közelebbi kapcsolatba a tükrökkel, és végül teljesen a tükörkép hatása alá került. De Serenity királynő összetörte a tükröt, ezzel kétségbeesésbe taszítva a királynőt, aki örök bosszút fogadott. Mikor rájön, hogy Usagi nem gyűlöli, hanem sajnálja, és együttérez vele, teljesen összezavarodik. A harcosok meggyőzik, hogy még nem veszett el minden, és hogyha bízik Sailor Moonban, akkor valóra válhat a legféltettebb álma. Ígyhát Neherenia visszamegy az időben, és kislányként ébred a trónján. Mikor megkérdezi, hogy olvasna-e valaki neki egy mesét, egy hang válaszol: "Természetesen." Tehát tényleg valóra vált az álma: végre van egy igazi barátnője.
Egyesek szerint az is lehet, hogy Neherenia valójában Serenity királynő testvére, vagyis Usagi nagynénje, de ez a sejtés igazából soha nem hangzik el, és nem tudjuk meg, hogy igaz-e vagy sem.

zirconia és zircon

ZirconiaZirconia egy eléggé visszataszitó, enyhén hüllőszerű al-főgonosz. Eleinte úgy tűnik, hogy ő a Dead Moon Cirkusz vezetője, de később kiderül, hogy ő is Neherenia alárendeltje. Zirconia feladata Pegazus felkutatása, hogy annak szarvával kiszabadíthassák Nehereniát az Újhold árnyékából. Mivel Pegazus egy ember álmában rejtőzik, rájönnek, hogy legszebb álmú embert kell megtalálniuk, akinek az Álomtükre arany színű. Rettentően szolgalelkű, alázatos, de Zirconezek közben nagyravágyó és kiméletlenül feláldozza alárendeltjeit. Szóval gusztustalan, undorító és aljas, na :) Szemrebbenés nélkül megöli az Amazon Trió tagjait, és az Amazon Quartett megölésével is megpróbálkozik, de a harcosoknak hála sikertelenül. Mikor sehogy sem sikerül teljesítenie küldetését, Neherenia királynőtől kér segítséget, ám a királynő inkább behúzza őt maga helyett a tükörbe. Zirconiának van egy repülő szemgolyója is, amit Zirconnak hív, és főleg kémkedésre használ.

amazon trio

Az Amazon Trio három tagból áll: Tigers Eye - Tigrisszem, Hawks Eye - Sólyomszem, és Fish Eye - Halszem. Nevük onnan származik, hogy három állatból hozta őket létre Zirconia (az animében), a mangában pedig az Amazon Quartett. Zirconia ezt el is mondja nekik, és azzal fenyegetőzik, hogy ha nem találják meg Pegazust, akkor visszaváltoztatja őket állatokká. Emberi alakjukban mindhárman férfiak, bár erre Fish Eye-nál nem lehet kapásból rájönni.. Módszerük általában az volt, hogy fényképről kiválasztották az áldozatot, csapdába csalták, majd belenéztek az Álomtükrébe. Mivel nam találtak semmit, hívtak egy lemurt, hogy elpusztítsa a tükröt (mert így oda már nem rejtőzhet Pegazus), ők pedig leléptek, legkésőbb akkor, amikor felbukant a Senshi. A végén megjavulnak, ami Usaginak és Mamorunak köszönhető.

TigrisszemTIGERS EYE (Tigrisszem): Leginkább fiatal lányok álomtükreit szerette megszerezni. Ő vette ki az összes harcos álomtükrét is, és egyszer ChibiUsa egyik barátjáét is. Mindenki ott izgult, hogy nehogy ChibiUsáét vegye ki, dehát úgy túl hamar vége lett volna a sorozatnak ^.^ Azt hiszi magáról, hogy ő a legjobb dolog, amit egy nő kaphat, pedig néha igen hülyén tud kinézni hat kiló aranylánccal a nyakában.. Amikor az Amazon Trio jó útra tért, akkor ő állt Halszem mellé, és aztán ketten győzködték tovább Sólyomszemet. Tigrisszem igazi alakja egy tigris :)


SólyomszemHAWKS EYE (Sólyomszem): Általában középkorú asszonyokat nézett ki magának, ő vette ki például Usagi mamájának álomtükrét is. Álandóan veszekednek Tigrisszemmel, mert mindketten eléggé beképzeltek. Egyszer azon versenyeztek, hogy ki tud meghódítani egy fiatal lányt. Az áldozat Minako volt, aki egyszerre akart randizni mindkettõjükkel. Mikor Minako rájött, hogy mindkét fiú csak fogadásból hívta el, nagyon pipa lett, és jól leordította mindkettőjüket, valamint megkinálta őket a Love Me Chainnel is ^.^ Sólyomszem igazi alakja egy sólyom (ki hitte volna.. :)


HalszemFISH EYE (Halszem): Róla nagyon sokáig én is azt hittem, hogy nő, pedig ő is fiú, csakúgy mint a többiek. Mindenesetre nagyon meggyőző volt nõként mindaddig, amig egyszer félmeztelenül nem mutatták, és láthattuk, hogy lapos, mint a deszka.. A viselkedése is nőies, áldozatai legtöbbször férfiak, sőt még Mamoru is megtetszik neki, ám a fiú visszautasítja (kétszer is). A lemur, akit hív, mindig férfi. Tigrisszem és Sólyomszem (a két emeletes macho) mindig sokat cikizik azért, mert a fiúkat szereti, de Halszem legtöbbször nem is figyel rájuk. Ő fedezi fel, hogy nekik nincs álomtükrük, és hogy valójában emberré változtatott állatok. Az ő igazi alakja egy hal :)


amazoness quartett

JunJun, CereCere, ParaPra és VesVes

Az Amazoness Quartettnek négy tagja van, négy kislány, körülbelül ChibiUsa korúak. Aranyosak és függetlenek, még Zirconiától se nagyon fogadnak el parancsokat. Amikor összefognak, szinte legyőzhetetlenek lesznek - bár ez sajnos ritkán következik be, mert ők is tudnak veszekedni.. Van álomtükrük, és úgy gondolják hogy a legjobb dolog gyereknek lenni, mert a felnőttek elveszítik az álmaikat. Mindegyiküknek van egy gömbje (Amazon Kő - Amazon Stone), ezzel tudja Zirconia befolyásolni őket, emiatt nem nőnek fel, és ezzel lövik ki áldozataik Álomtükrét. Mikor Usagiék meggyőzik őket, hogy nem olyan rossz dolog felnőni, megjavulnak, összetörik a gömböket, így Zirconiának nincs hatalma többé felettük. Ezekután rendes kislányként élnek tovább, és megígérik Usagiéknak, hogy még visszajönnek. A mangában belőlük is harcosok lesznek, az Asteroid Senshi.

Junjun Jupiterre hasonlít. Nagyon szeret sportolni, és elképesztő akrobatikus mutatványokra képes. Eléggé agresszív, és inkább cselekszik, mint tervezget. Belőle lett Sailor Juno.

CereCere Sailor Venusra hasonlít. Talán ő a legmerészebb a négy lány közül, és ő a csapat vezetője is, legalábbis saját véleménye szerint ^.^ Ha valamiben nehéz döntés előtt állt, fogott egy virágot, tépkedni kezdte a szirmait (szeret-nem szeret) és az utolsó szirom szerint döntött. Belőle lett Sailor Ceres.

ParaPara (vagy PallaPalla) Sailor Merkurra hasonlít, bár hozzáállásában leginkább Sailor Moonra - mikor elügyetlenkedik valamit, vagy bőg, mint egy kisbaba :) Általában ő mindenki kedvence. Egyszer használta varázserejét, amikor ChibiUsát felnőtté, Usagit pedig gyerekké változtatta.. Magáról mindig harmadik személyben beszél. Ő az egyetlen, aki egyszerre több ember tükrét kiszedi, de csak egyszer. Belőle lett Sailor Pallas.

VesVes Sailor Marsra hasonlít. ChibiUsa barátait támadta meg, Momokot és Kyosuket. Ő volt az is aki egyszer megtámadta Zirconiát, és kishíján le is győzte (arra sajna nem jött rá, hogy négyen együtt simán legyőznék..). Ő volt az is, aki a döntő csatában az Arany Kristály helyett egy ananászt adott Nehereniának, aki csak későn vette észre, mikor már a Kristály Usagiéknál volt.. A mangában belőle lett Sailor Vesta.